200 munkás került karanténba a MOL tiszaújvárosi építkezésén

200 munkás került karanténba a MOL tiszaújvárosi építkezésén

A tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül mintegy 200 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje. Mindannyian karanténban vannak, de a kontaktkutatás csak most kezdődött.

Tiszaújváros polgármestere, Dr. Fülöp György Facebook-oldalán osztotta meg a MOL Petrolkémia levelét. A közelben lévő Poliol projekt munkásai között ugyanis több koronavírus-fertőzöttet is találtak.

A tesztek mintegy 200 embernél pozitívan jöttek vissza. 

A megnövekedett magyarországi esetszámok miatt a cég megköveteli alvállalkozóitól, hogy folyamatosan teszteljék a dolgozókat. Így derült ki a tiszaújvárosi tömeges fertőzöttség is.

A munkások mindannyian karanténba kerültek. Szerencsére a legtöbben tünetmentesek.
Most elkezdődött a kontaktkutatás is, de ilyen sok emberrel ez hosszú időbe fog telni.

Már a nagyobb vállalatok számára is egyre nagyobb kockázatot jelent nálunk foglalkoztatni.

A kormány teszetosza járványkezelése miatt rengetegen kapják el a koronavírust. Közben meg a gazdaságot se tudják újraindítani, ha a kedvenc multijaik félnek Magyarországon befektetni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.