Azért dobtunk ki 75 milliárdot a Mátrai Erőműre, hogy most bezárjuk?

Azért dobtunk ki 75 milliárdot a Mátrai Erőműre, hogy most bezárjuk?

A lényeg, hogy "Mészáros" jól járt, és valószínűleg még fog is.

A Mátrai Erőművet egy kormányrendelet alapján teljesen ingyen is átvehette volna az állam, mégis fizettünk "Mészáros Lőrincnek" több, mint 17 milliárdot és még ráköltöttek majdnem 60-at. 

Az üzlet nem kényszerűségből született, hanem alaposan előkészített, szégyentelen csalás volt már az első pillanattól kezdve

- írtuk nemrég.

Orbán persze álságosan azzal indokolta az egészet, hogy meg kell menteni az erőműben dolgozók és családjaik megélhetését. A legfrissebb fejleményeket látva viszont úgy tűnik, hogy ez is

kamu!

Áder János csicskaelnök ugyanis egy beszédében, mintegy mellékesen, bejelentette az erőmű bezárását - erről számolt be a napi.hu

Bezárjuk az utolsó nagy szénerőművet, a Mátrai Hőerőművet, többszörösére növeljük a naperőművi kapacitást, az atom- és napenergia segítségével már 10 év múlva elérjük, hogy a Magyarországon megtermelt áram 90 százaléka szén-dioxid mentes legyen

- mondta a Fidesz díszkörnyezetvédője a főleg iskoláknak szóló Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitóelőadásban. De úgy néz ki, hogy a köztársaság nélkül maradt "köztársasági elnök" csak véletlenül szólta el magát, mert nagyon gyorsan leszóltak "fentről", hisz ez szembe megy a vámpírkormány hivatalos kommunikációjával.

Nem szó szerint gondolta - közölte gyorsan a Köztársasági Elnöki Hivatal, megalázva ezzel Ádert.

Bár egy köztársasági elnök esetében nem szokványos, hogy felettese van, de persze most a bajszos csicskáról beszélünk, és jól tudjuk, hogy kinek tartozik hűséggel ő is.

Azt már megszokhattuk, hogy amit a Fidesz ilyen gyorsan letagad, az hamarosan igaznak bizonyul. Szóval adódik a kérdés:

Mi lesz az Erőműben dolgozó, Gyöngyösön és a környékén élő dolgozókkal?

Arra mindenesetre van tippümk, hogy egy esetleges átépítést ki nyerne el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.