DK: Sok családban már a kenyérről is le kell mondani

DK: Sok családban már a kenyérről is le kell mondani

A kormány nullás válságkezelése miatt fordulhatott elő, hogy az alapvető élelmiszerárak az egekbe szöktek - jelentette ki a Demokratikus Koalíció.

A tavalyinál 10 százalékkal magasabb áron kereskedtek az étkezési búzával Magyarországon szeptember harmadik hetében - közölte a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet a Világgazdasággal, majd szemlézte a Népszava. Ráadásul a takarmánybúza 21 százalékkal drágábban forgott szeptember harmadik hetében. Tehát a húsfélék, zöldség, gyümölcs után a kenyér ára is erősen meg fog emelkedni.

DK: Rohamosan drágulnak az alapvető élelmiszerek Magyarországon, sok családban már a kenyérről is le kell mondani

A Demokratikus Koalíció szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében reagált a drágulásról szóló hírekre. A párt szerint elképesztő, hogy az Orbán-rezsim tizedik évében odáig jutott az ország, hogy sok családban már a kenyérvásárlás is megoldhatatlan probléma lesz hó végére.

A kormány nullás válságkezelésének köszönhető, hogy az alapvető élelmiszerárak az egekbe szöktek, miközben egyre több ember kerül utcára. Orbánékat nem érdekli azonban sem a forint történelmi mélypontra kerülése, sem a bértámogatások meghosszabbítása, sem az egekbe szökő árak, míg saját maguknak tudják biztosítani a luxust.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.