Ha így folytatja Szijjártó, csúnyán meg fogják büntetni!

Ha így folytatja Szijjártó, csúnyán meg fogják büntetni!

Ha luxusminiszterként még egy maszkot sem képes rendeltetésszerűen felvenni, mégis mire számíthatunk tőle?

Ahogyan arról az EzaLényeg is beszámolt, péntektől szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten. Erről hétfőn döntött a Fővárosi Közgyűlés. 

Mostantól a taxik, tömegközlekedési eszközök, boltok, bevásárlóközpontok és piacok mellett a mozikban, színházakban, hangversenyeken és cirkuszi előadásokon is kötelező a maszk viselése. 

Azokat, aki megszegik a maszkviselési kötelezettséget, vagy helytelenül hordják, akár 15 ezer forintra is megbírságolhatják.

A maszkot úgy kell helyesen viselni, hogy a szánkat és az orrunkat is takartja.

Ez a hír Szijjártó Péternek különösképp fontos lehet. Ő ugyanis még nagy nyilvánosság előtt is képes szégyent hozni saját magára azzal, hogy nem tudja helyesen felvenni a maszkot. Erre a 444 világított rá egy róla készült fotóval:

(Fotó: Andreea Alexandru/MTI/MTVA)

Bizony. Magyarország külügyminisztere ott tart, hogy még egy maszkot sem képet rendesen felvenni.

Persze luxusfideszeseként neki kevésbé kell félnie a szankcióktól, hiszen taxi helyett saját sofőr szállítja. De az is nagyon valószínű, hogy a boltba se ő maga megy le tejért. A luxusjachton meg aztán biztos, hogy senki nem fogja számon kérni rajta a maszk helyes viselését. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.