Koronavírus: veszélyben a tanárok, a kormány nem segít

Koronavírus: veszélyben a tanárok, a kormány nem segít

A tanév járványügyi szabályozás nélkül kezdődött, és úgy látszik, anélkül folytatódik. A tanárok szeretnének dolgozni, de féltik az egészségüket.

A közoktatásban továbbra sincsen szabályozva, mi legyen a sorsa a koronavírus-járvány idején azoknak a tanároknak, akik veszélyeztetett korúak vagy valamilyen alapbetegséggel rendelkeznek - írta meg a Népszava.

Aki krónikus beteg vagy idős, az még jobban ki van téve az iskolákban is terjedő koronavírusnak.

A lap egyik pedagógus olvasója cukorbetegként aggódik az egészségéért. Egy általános iskolában tanít, ami nagy kockázatot jelent. Többszöri próbálkozás után sem kapott sehonnan segítséget. A vámpírkormány csak pofázik a járványügyi védekezésről, de vajmi keveset tesznek.

Minden fórumon, minden alkalommal elmondják, hogy vigyázni kell a krónikus betegekre. Az iskolában hogyan? Általános iskola alsó tagozatán nem kell a gyereknek maszk. A pedagógus napi száz vagy annál több gyerekkel is találkozik, órákat tölt velük, miközben a gyerekek tünetmentes hordozók lehetnek – nyilatkozta a Népszavának.

Müller Cecília az omladozó magyar egészségügy "nagymamája" a járvány tavaszi hulláma alatt háztartási tanácsai mellett azt is megemlítette, hogy a valamilyen alapbetegséggel rendelkezők különösen vigyázzanak, hogy ne kapják el a kórt. Például ne menjenek közösségbe. Az sajnos sem ő, sem pedig a teljesen alkalmatlan Kásler miniszter nem tudták megmondani, hogy ilyen iszonyatos tanárhiány mellett az érintett pedagógusok ezt mégis hogyan oldják meg?

Gulyás Gergely papagájminiszter a maga cinikus stílusában reagált a problémára.

Azt mondta, hogy a minisztériumban is az a gyakorlat, hogy a krónikus betegek, valamint a 60 év felettiek dönthetnek az otthoni munkavégzés mellett. Mégis mit képzel? Hogyan dolgozhatna egy tanár otthonról, amikor a gyerekek az iskolában vannak?

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás nyilatkozata megmutatja, hol van a kutya elásva.

"Ha minden krónikus betegségben szenvedő pedagógust haza kellene küldeni, rengeteg iskolát be kellene zárni. Nagy valószínűség szerint ezért sincsenek részletes szabályok."

- nyilatkozta a Népszavának. A lap megkérdezte a Klebelsberg Központot is a témában, de nem kaptak választ.

Még egy hónapja sem kezdődött el a tanév, de már több mint több, mint 130 iskolában okozott gondot a koronavírus. A kormányzati tájékoztató oldal szerint 126 osztálynál és öt teljes iskolánál digitális munkarendre álltak át, 26 óvodában és 6 iskolában pedig rendkívüli szünetet rendeltek el koronavírusos megbetegedések miatt.

 

Október 1-től kötelező lesz a lázmérés az oktatási intézményekbe való belépés előtt. A Fidesz-kormány ezt sem szervezte meg, így káosz várható

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.