LMP: A szociális szektorban dolgozók nem számítanak a kormánynak!

LMP: A szociális szektorban dolgozók nem számítanak a kormánynak!

Az egészségügyi szakdolgozók, a háziorvosok vagy a szociális szektorban tevékenykedők a vesztesei a kormány által a következő években tervezett egészségügyi béremelésnek - jelentette ki Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus közölte: az LMP egyetért az orvosi jövedelmek növelésével, de az erről szóló törvényjavaslat sokakról megfeledkezik. Rendezni kell az ápolói béreket is - hangsúlyozta, hozzátéve: az elmúlt időszak bérkorrekciója kicsi volt ahhoz, hogy megállítsa az elvándorlást.

Az időseket ápolók még rosszabb helyzetben vannak, holott gyakran sem a munkájuk, sem a végzettségük nem tér el a kórházban, ágy mellett dolgozókétól. A szociális szektorban dolgozókra is igen nagy terhet rótt a koronavírus-járvány - mondta.

Hohn Krisztina ezért azt sürgette: a kormány rendezze a szociális szektorban dolgozók bérét és egységesítse az egészségügyi és szociális bértáblát.

(Kiemelt kép: Hohn Krisztina Facebook-oldala)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.