Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

Menczer Tamás, külügyi államtitkár beismerte, hogy figyelik az újságírókat és befenyítette a külügyminisztérium dolgozóit az ATV műsorában.

Menczer Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. A műsor végén szóba került, hogy a Telex információi szerint a külügyminisztérium figyeli a külföldre utazó újságírókat. 
Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár szomorúnak tűnt, amiért Szijjártó Péter, luxusminiszter nem rúgott még ki elég embert a külügyminisztériumból. Jól láthatóan felháborodott azon, hogy vannak olyan dolgozók a minisztériumban, akik ilyen információkat ki mernek szivárogtatni.
Ez egy kiszivárgott dokumentum. Ez maga egy érdekes dolog. Úgy tűnik, a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok - mondta Menczer.

A műsorvezető, Rónai Egon azt kérdezte, hogy ez most egy burkolt fenyegetés volt-e a dolgozók számára, hogy mindenki ki lesz e rúgva, aki ki meri nyitni a száját - írja a 24.hu.

Menczer elismerte, hogy figyelik az újságírókat

Az államtitkár azt mondta "mi nem listázunk újságírókat. Se ilyen szándékunk, se tudásunk sincs hozzá". De érdekes módon utána arról kezdett beszélni, hogy tényleg gyűjteni kezdtek adatokat az újságírók uniós látogatásairól. Menczerék ugyanis azt látták, hogy „a Soros-szervezetekhez” köthető, érzékenyítő kurzusokat tartanak újságíróknak. „És itt együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is.”
Nekem az a feladatom a Külügyminisztériumban, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak. És ezt egy politikai ügynek tekintem, hogy Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak - mondta az államtitkár.
Menczerék politikai támadásnak tekintik, hogy az újságírók különböző kurzusokon vesznek részt. Vajon mitől félnek ennyire a Külügyminisztériumban? Nem akarják, hogy Szijjártó "Luxus" Péter magánrepülőzéseiről, luxusjachtozásairól és más simliskedésekről információkat kaphassunk. Akkor sem, ha ez a mi pénzünkből van finanszírozva. 

(Nyitófotó: MTI)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.