Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

Csütörtökön kora délután példátlan méretű és erősségű túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt a Magyar Telekom. A hackerek több hullámban, külföldi szervereken keresztül próbáltak betörni, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Fő céljuk a magyar pénzügyi intézetekhez való hozzáférés volt, azonban a Magyar Telekom dolgozói ezt több órás munkával sikeresen megakadályozták. - értesült a hvg.hu
A hackerek támadása példátlan erősségű volt. A Telekom szerint a tízszerese volt az olyan eddigi, hasonló módszerekkel elkövetett próbálkozásoknak, méretében és lebonyolításában is. Bár rendszereiket napi szinten érik kisebb-nagyobb feltörési kísérletek, ez volt minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata.

Csütörtök délután 5 órára már sikeresen helyre tudták állítani a rendszereket, és a megértését kérik azoknak, akiknek ebben az időszakban akadozott az internet szolgáltatása.

Úgy tűnik a keleti barátainktól felvett hihetetlen mennyiségű hiteleink nem akadályozzák meg azt, hogy Moszkvából vagy Pekingből támadások érkezzenek a magyar bankok ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.