Orbán ezt nem mutogatja: horror állapotok a kiskunhalasi városi kórházban

Orbán ezt nem mutogatja: horror állapotok a kiskunhalasi városi kórházban

A felcsúti miniszterelnök új hobbija a kórházlátogatás, de van olyan hely, amit nem vállalna fel a nyilvánosság előtt.

Kiskunhalason még tavasszal megnyitottak egy drágán felszerelt, modern járványkórházat. Ennek ellenére az ottani és környékbeli betegeket nem ott ápolják, hanem a lepukkant városi kórházban. Az RTL Klub híradója egy neve elhallgatását kérő nézőjük beszámolója alapján tudósított a botrányos állapotokról.

"Beugrott az Orbán Viktor a Szent László kórházba, aminek nagyon örülök, és örülnék, ha beugrana ide is, szerintem elsírná magát."

- nyiatkozta a kórházban ápolt beteg.

Az épület rendszerváltás előtti állapotokat idéz. Az RTL felvételein látszik, hogy ez a kórház már inkább múzeumként kellene, hogy működjön.

Kilincs nélküli korhadt ajtó, döglött bogarak tömkelege az ablakpárkányon, omladozó vakolat, szivárgó vécécsésze. Ezzel jellemezhető legjobban az épület állapota.

Az RTL forrása úgy érzi, hogy betegebb, mióta bekerült a kórházba.
Én még életemben nem voltam ilyen beteg. Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal, az az igazság, hogy ilyen körülmények között ez embertelen - nyilatkozta.

Nem csak az épülettel magával vannak bajok. A szobában nincs meleg víz, de még párnát sem kaptak, pedig többször kérték. A kórház dolgozói nem tudnak segíteni, mert nincs elég párna. Az ápolók kevesen vannak, kikészíti őket a túlterheltség. Erről is beszélt az RTL

Nagyon sajnálom az itt dolgozókat, mert mondják, hogy annyi beteg van, hogy nem tudnak biztosítani. Nem az ő jó szándékukon múlik, hanem a túlterheltség miatt van. Nem irigylem őket sem. Ilyen körülmények között dolgozni!

A kórházban annyi történt, hogy gyógyszert kapott, vért vettek tőle és megröntgenezték. Úgy látszik ez jelenleg a magyar egészségügy csúcsa.

Sok kocsma vécéje tisztább és rendesebb, mint az, amit a kórházban rögzített felvételek mutatnak.

A Stranger Thingst lehetne itt forgatni ezeken a folyosókon meg ebben az épületben, horrorfilm kategória.

Az RTL kérdéseket tett fel a kórháznak, de arra az Embertelenség Minisztériuma válaszolt helyettük.

A kórház az érintett részleg szobáit 2019-ben újrafestette, de nem régiben csőtörés volt az épületben, aminek helyreállítása jelenleg is zajlik, de mint állítják, folyamatosan karbantartott betegellátó helyiségeket biztosítanak. Azt is írták, hogy utoljára csütörtök reggel viziteltek, de bogarakat és koszt nem találtak.

Az RTL Híradó azt is megkérdezte, hogy miért nem a büszkén bemutatott járványkórházban ápolják a koronavírusos betegeket.

Azt válaszolták, hogy azt a kórházat a járvány dinamikájának megfelelően az adott időpontban miniszteri utasításra fogják megnyitni.

Mióta elkezdődött a koronavírus-járvány a kormány folyamatosan különböző felszereléseket vásárol Kínától drágán. Ezekből feleslegesen nagy mennyiséget halmoztak fel. Nyilván azért, mert ami sokba kerül, abból sokat lehet lopni. Az ápolók, orvosok fizetését viszont emelik, így nem lesz majd ember, aki a lélegeztetőgépeket üzemeltesse.

(444 nyomán)

(a kiemelt kép korábbi felvétel)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.