Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át. 

Nem hittük volna, hogy a magyar egészségügy számára még van lejjebb. De van.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztálya A MŰKÖDÉSKÉPTELENSÉG HATÁRÁRA KERÜLT.

Legalábbis az Index információi erről tanúskodnak. 

A kórház öt szakképzett ápolójára van szükség a koronavírusos betegek kezeléséhez. Azaz velük az ellátásban már nem számolhatnak. Nem jelent ez mást mint az elkeserítő valóságot: lehetetlen döntések elé állítja ezzel az egészségügyi kormányzat az intézményt.

Súlyos állapotban lévő rákos betegek várják otthon rettegve a döntést, hogy lesz-e műtét vagy csak a hosszú haldoklás vár rájuk.

Ha az onkológián nincs elég ember, akkor nem lehet műteni. Ha viszont az intenzív osztályon nincs elég ember, akkor nem tudják ápolni a műtétek után oda került betegeket. Ez a 22-es csapdája: a betegek mindenképp rosszul járnak. És a lelkiismeretes orvosok ez ellen nem tehetnek semmit. Nincs jó döntés

A koronavírus-járvány már csak kegyelemdöfés a magyar egészségügynek.

A szakemberhiány évek óta súlyos problémát jelent az egészségügyben. A Fidesz-kormány úgy gondolta, jó lesz ez így is. A szegények túlélik, a tudják, a gazdagok meg kifizetik a magánkórházat. De nem számítottak a koronavírus megjelenésére.

A szakmaiatlan döntéseket az Embertelenség Minisztériuma írja elő a kórházaknak. Az orvosok, sőt még az igazgató sem bírálhatja felül azokat. A kért szakembereket tehát át kell adniuk, akár akarják, akár nem.

 

Betegek halhatnak meg azért, amiért az Orbánék hagyták lerohadni az egészségügyet, most pedig a járvány miatt össze-vissza kapkodnak.

Nekik a pórnép élete cseppet sem számít, az sem érdekli őket, hogy az átcsoportosítással emberek halálos ítéletét írják alá. Orbánék nem törődnek az egészségüggyel. Csak drága, de ócska kínai felszereléseket vásárolnak, mert abból lehet közpénzt lopni. Az emberi életeket azonban nem lehet velük megmenteni. 

via

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.