Stadionügyi miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára

Stadionügyi miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára

Orbán kitalálta, Kásler pedig kinevezte a kifejezetten a sportakadémiákra szakosodott miniszteri biztost. Az oka is megvan, hogy miért.

Nem, nem vicc. Valóban miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára.

Ha jobban belegondolunk, nem is olyan meglepő. A felcsúti miniszterelnök ugyanis mindig, mindent kézivezérléssel akar irányítani. Most éppen a saját kedvenc hobbiját vonta szigorú felügyelet alá: a fociakadémiákon a sor. De más oka is van a miniszteri biztosi pozíció létrehozásának. Ugyanis a sportakadémiák innentől kezdve kizárólag ingatlanberuházásra vehetnek igénybe tao-támogatást. Tehát ezerrel beindulhat a stadionépítés! Arra is lenne egy tippünk, mégis kinek a pénztárcája lesz méginkább kitömve.

2021. szeptemberig Sáfár Sándor miniszteri biztos lesz az, aki felügyeli többek között ezeket a bizonyos ingatlanberuházásokat.

Mindezt havi bruttó 1,1 millió forintért cserébe. Az mfor.hu részletesen megírta. Sáfár ezentúl

  • "előkészíti és működteti a sportakadémiák törvényben rögzített komplex ellenőrzési rendszerét
  • iránymutatást ad a sportakadémiáknak a napi szintű működésüket segítve
  • összehangolja a sportakadémiák differenciált szegmenseiben dolgozó szakterületeket az utánpótlás-nevelés hatékonysága érdekében
  • kapcsolatot tart a sportakadémiák működtetését ellátó állami szereplők között
  • felügyeli a sportakadémiák nevelési, fejlesztési programjainak operatív terveit"

 

Hazánkban nyolc államilag elismert sportakadémia van, köztük bújik meg a Diósgyőr Futball Kft., a DLA Utánpótlás Nevelő Kft., az ETO Futball Kft., az FTC Labdarúgó Zrt., a Honvéd Futball Club Kft., az Illés Sport Alapítvány, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt., a Várda Sport Egyesület, a Vasas Akadémia Kft. és a miniszterelnökünk személyes kedvence, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány.

Bizonyára baromi nagy szükség volt erre a pozícióra, háborodhatnánk fel, de a NER 10 éve alatt már megismertük Orbánék rafinált gondolkodásmódját.

A miniszteri biztos Kásler bábja lesz. Káslerről meg tudjuk, hogy kinek a bábja. Nem kétséges, hogy a TAO-támogatás elköltésének szigorú felügyelete lesz Sáfár Sándor feladata. Érdemes megjegyezni a nevét, és odafigyelni, mi történik az irányítása alatt a fociakadémiákon.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.